Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nádvorie Šarišského hradu obsadia milovníci filmu

Šarišský hrad Foto: TASR

Nádvorie Šarišského hradu vo Veľkom Šariši, okres Prešov, obsadia cez víkend milovníci filmového umenia.

Veľký Šariš 15. augusta (TASR) – Nádvorie Šarišského hradu vo Veľkom Šariši, okres Prešov, obsadia cez víkend milovníci filmového umenia. Občianske združenie (OZ) Nový film tu totiž organizuje 2. ročník Filmovej noci na hrade 2012.

Predseda OZ Peter Vlkovič dnes pre TASR uviedol, že stredoveký hrad zažije zo soboty (18.8.) na nedeľu noc plnú filmu, dobrej hudby a zábavy.

"Netradičné filmy v netradičnom prostredí, veríme že to všetko vytvorí príjemný večer pre všetkých, ktorí majú radi filmové umenie a svoje zážitky a postrehy si chcú povedať priamo po projekcii. Na prvom ročníku sme privítali 400 účastníkov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru," konštatoval Vlkovič.

Doplnil, že oficiálny začiatok akcie je naplánovaný na 19. hodinu. Následne bude pokračovať kvízom a koncertom skupiny Potmehút z Prešova. Krátko pred 21. hodinou sa začne beseda s protagonistami filmu Nesvadbovo a po nej si budú môcť návštevníci pozrieť samotný film.

Po jeho skončení je na programe krátke predstavenie filmárskych prác študentov Vysokej školy múzických umení v Bratislave, Akadémie umení v Banskej Bystrici a Súkromnej strednej školy filmovej v Košiciach. Ich premietanie bude minimálne do polnoci.

Vlkovič dodal, že bude možnosť stanovania, zabezpečený bufet a diváci by si mali priniesť deky i baterky.