Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Najlepší stredoškolský časopis Prešovského kraja vychádza v Bardejove

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Do aktuálneho ôsmeho ročníka novinárskej súťaže sa tentoraz prihlásilo 16 stredoškolských časopisov z deviatich okresov.

Prešov 18. mája (TASR) - V súťaži stredoškolských časopisov Prešovského kraja získal prvenstvo časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove. Ide o jeho už štvrté víťazstvo v poradí na novinárskom podujatí, ktoré sa po vyše ročnej prestávke uskutočnilo opätovne pod garanciou Prešovského samosprávneho kraja (PSK). TASR o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Do aktuálneho ôsmeho ročníka novinárskej súťaže, ktorú vyhlasuje PSK v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Prešove a Krajskou knižnicou P. O. Hviezdoslava, sa tentoraz prihlásilo 16 stredoškolských časopisov z deviatich okresov. Podujatie bolo opäť otvorené pre všetky typy stredných škôl v kraji a ich časopisy za školské roky 2019/2020 a 2020/2021.

Absolútnym víťazom súťaže s plným počtom bodov sa stal časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa z Bardejova. O druhé miesto sa delili dva tituly - Gymploviny z Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni a Phase Gymnázia Leonarda Stöckela v Bardejove. Na tretej priečke skončil časopis Life in the Academy SPŠ – Súkromného gymnázia v Poprade. Odborná porota zložená z aktívnych novinárov, ktorá hodnotila obsah časopisov a ich prepojenie so životom školy a regiónu, rozdala aj viaceré špeciálne ceny.