Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Najmladšiu humenskú voličku očakávajú vo volebnom okrsku číslo 26

Tohtoročné voľby poslancov krajských zastupiteľstiev a predsedov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 9. novembra.

Humenné 22. októbra (TASR) - V meste Humenné je zaevidovaných pred nadchádzajúcimi voľbami do vyšších územných celkov 28.502 oprávnených voličov. Najmladšiu voličku, ktorá dovŕši vek 18 rokov práve v deň konania volieb, očakávajú v okrsku číslo 26.

"K urnám, v 28 volebných okrskoch, môže pristúpiť aj 183 cudzincov, ktorí majú trvalý pobyt v meste Humenné a 542 občanov s trvalým pobytom Mesto Humenné – bez konkrétnej adresy. Tí budú môcť voliť v okrsku číslo 13, konkrétne v priestoroch renesančného kaštieľa," informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Dodala, že politické subjekty, ktoré predložili kandidačné listiny pre voľbu poslancov Prešovského samosprávneho kraja, delegovali do komisií v Humennom 332 členov. "Z 13 politických subjektov tak urobilo 12," ozrejmila hovorkyňa.

Zasadnutie okrskových komisií, voľba ich predsedov a podpredsedov, sa konali podľa Slivkovej Kirňakovej na Mestskom úrade v Humennom ešte v utorok 15. októbra. Členovia komisií zároveň zložili na spomínanom mieste predpísaný sľub.

Tohtoročné voľby poslancov krajských zastupiteľstiev a predsedov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 9. novembra.