Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Najviac hospitalizovaných s COVID-19 pribudlo na Zemplíne v Snine

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nemocnici v Trebišove stúpol počet pacientov s COVID-19 o dvoch, aktuálne ich evidujú 38. Napojení na UPV sú dvaja z nich.

Snina 8. marca (TASR) – Zaťaženosť jednotlivých nemocníc na Zemplíne pacientmi s ochorením COVID-19 naďalej kolíše, ich celkový počet stúpol za uplynulý týždeň o sedem. Najvyšší prírastok zaznamenala mestská Nemocnica Snina, kde aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť aj dvom vojnovým utečencom z Ukrajiny, vyplýva zo slov riaditeľa zariadenia Andreja Kulana.

"Zhoršilo sa nám to, máme 33 hospitalizovaných, z nich jeden je na umelej pľúcnej ventilácii (UPV)," uviedol pre TASR v pondelok (7. 3.) s tým, že pred týždňom (1. 3.) ich bolo 22. Ako doplnil, pacienti z radov utečencov z Ukrajiny medzi nimi nie sú, evidujú ich na chirurgickom oddelení. "Jednej pacientke sme už zápästie operovali, druhý pacient na operáciu čaká. Bol prijatý so zlomeninou krčka stehennej kosti. Je až z Charkova, neviem, ako sa sem dostal v takých bolestiach," priblížil Kulan.

Podľa informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, zaznamenali dve zemplínske nemocnice nárast a dve pokles pacientov hospitalizovaných s COVID-19.

Zo 16 na 24 narástol za sedem dní počet hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom vo vranovskej nemocnici. Podporu UPV nepotrebuje žiaden z nich.

V nemocnici v Trebišove stúpol počet pacientov s COVID-19 o dvoch, aktuálne ich evidujú 38. Napojení na UPV sú dvaja z nich.

Zhodne o sedem klesol počet obsadených covidových lôžok v nemocniciach v Humennom a Michalovciach. Podporu UPV si vyžaduje zdravotný stav jedného z 25 pacientov v humenskom a štyroch zo 40 v michalovskom zariadení.