Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Najviac poslancov v Trnavskom kraji majú nezávislí a Aliancia

Na snímke vpravo súčasný predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a kandidát na predsedu samosprávneho kraja Jozef Viskupič (OĽaNO), vľavo riaditeľ oboru školstva Trnavského samosprávneho kraja Stanislav Pravda počas príchodu do volebného štábu v Trnave v sobotu 29. októbra 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Voliči volili spolu 40 poslancov. V najväčšom volebnom obvode Trnava získala štyri kreslá Viskupičova koalícia a štyri kreslá nezávislí kandidáti.

Trnava 30. októbra (TASR) – Spolu viac ako 180.000 obyvateľov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) rozhodlo, že krajskú samosprávu v nasledujúcich štyroch rokoch povedie staronový predseda. Jozef Viskupič, kandidát širokej koalície OĽANO-NOVA-KÚ-Zmena zdola, SaS, KDH, Spolu, Šanca, ODS - Občianski demokrati Slovenska, Za ľudí, Sme rodina, OKS, DS, Magyar Fórum - Maďarské fórum získal od voličov 69.743 platných hlasov, čo predstavovalo 38,56 percenta. V kraji bola zaznamenaná volebná účasť 42,8 percenta, v roku 2017 to bolo 24,74 percenta. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Voliči volili spolu 40 poslancov. V najväčšom volebnom obvode Trnava získala štyri kreslá Viskupičova koalícia a štyri kreslá nezávislí kandidáti. Jeden kandidát bude zastupovať stranu Smer-SD. V obvode Dunajská Streda získala Aliancia všetkých osem postov, v obvode Galanta bude mať Aliancia päť poslancov a jeden kandidát bude nezávislý.

Obvod Hlohovec budú zastupovať dvaja poslanci, ktorí kandidovali ako nezávislí a jeden za koalíciu vedenú OĽANO. V Piešťanoch si zvolili spomedzi kandidátov troch nezávislých a dvoch za stranu Starostovia a nezávislí kandidáti. Záhorie, obvod Senica, budú zastupovať podľa hlasovania voličov traja poslanci za koalíciu súčasného predsedu TTSK a dvaja nezávislí a obvod Skalica dvaja nezávislí a jeden kandidát SNS.