Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Najviac požiarov vzniklo v Trnavskom kraji po vypaľovaní tráv

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Priame škody pri dopravných nehodách vyčíslili na vyše 35-tisíc eur.

Trnava 16. apríla (TASR) - V Trnavskom kraji zaznamenali v uplynulom 15. týždni príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) celkom 55 udalostí, čo je o 10 udalostí menej ako v predchádzajúcom týždni.

Najviac výjazdov, spolu 34, uskutočnili k požiarom, realizovali 11 technických zásahov a k dopravným nehodám vyrazili sedem ráz. Okrem toho sa vyskytol jeden ekologický zásah a jeden planý poplach. Príslušníci absolvovali aj jedno cvičenie. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.

"Pri technickom zásahu sa vyskytlo jedno úmrtie, zranilo sa deväť osôb, z toho osem pri dopravných nehodách. Zachránili sme 17 osôb, z toho 16 pri dopravných nehodách," uviedol s tým, že priame škody vyčíslili vo výške 35.240 eur a uchránené hodnoty vo výške 234.420 eur. Z celkovej výšky vyčíslených škôd bolo najviac, 33.430 eur pri požiaroch v okrese Galanta. Najväčšie uchránené hodnoty vo výške 129.655 eur stanovili v okrese Dunajská Streda.

Podľa hovorcu najviac zásahov v uplynulom týždni, spolu 13, uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Senica, 11 v okrese Hlohovec a deväť v okrese Dunajská Streda. "Z celkového počtu 34 výjazdov k požiarom 16 vzniklo po vypaľovaní tráv a suchých porastov. Šesť hasení sa uskutočnilo na smetiskách odpadov. Budovy a objekty sme hasili v piatich prípadoch," konštatoval Peťko.