Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Najvyšší nárast pacientov s COVID-19 na Zemplíne má nemocnica v Snine

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V sieti nemocníc Svet zdravia na Zemplíne je najviac (20) pacientov hospitalizovaných v Michalovciach.

Humenné 1. októbra (TASR) – Počet pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne narástol za posledné tri týždne trojnásobne, najväčší nárast zaznamenala mestská Nemocnica Snina. Ako pre TASR uviedol riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, stav pacientov nie je vážny, žiaden si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV).

Kým 9. septembra evidovali v sninskej nemocnici dvoch pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19, k piatku sa tamojší zdravotníci starajú o 17. Podľa Kulanových slov trpia zápalmi pľúc a okrem medikamentóznej liečby sa zotavujú aj s pomocou kyslíka.

V sieti nemocníc Svet zdravia na Zemplíne je najviac (20) pacientov hospitalizovaných v Michalovciach, pričom podľa PR špecialistky súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Bianky Krejčíovej si zdravotný stav dvoch z nich vyžaduje napojenie na ÚPV.

O 14 covidových pacientov sa starajú zdravotníci v nemocnici v Trebišove, jeden pacient je napojený na UPV. "V nemocnici v Humennom sa starajú o 11 covidových pacientov, podporu UPV potrebuje jeden pacient," doplnila Krejčíová s tým, že na UPV je napojený aj jeden z dvoch pacientov, ktorí sú s ochorením COVID-19 hospitalizovaní v nemocnici vo Vranove nad Topľou.