Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Najvyšší nárast infikovaných pacientov je na Zemplíne opäť v Humennom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z 11 na 12 vzrástol počet pacientov hospitalizovaných na covidových lôžkach v nemocnici vo Vranove nad Topľou.

Humenné 22. októbra (TASR) - V nemocnici v Humennom je aktuálne hospitalizovaných 36 pacientov s ochorením COVID-19, dvaja z nich potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV). Oproti stavu k 15. októbru, keď v nej bolo na covidových lôžkach 27 pacientov, je to najvyšší nárast v rámci regiónu Zemplína. Pokles pacientov s novým koronavírusom eviduje trebišovská a tiež sninská nemocnica.

Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti Svet zdravia Bianka Krejčíová, o piatich sa za sedem dní zvýšil počet covidových pacientov aj v nemocnici v Michalovciach, kde ich je aktuálne 28, pričom podporu UPV potrebujú traja z nich.

Z 11 na 12 vzrástol počet pacientov hospitalizovaných na covidových lôžkach v nemocnici vo Vranove nad Topľou. "Z toho zdravotný stav troch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedla Krejčíová.

V trebišovskej nemocnici, kde bolo pred týždňom hospitalizovaných 13 pacientov s ochorením COVID-19, ich je v piatok v zdravotníckej starostlivosti 11, podporu UPV potrebujú dvaja.

Situácia sa zlepšila aj v mestskej Nemocnici Snina, kde sa podľa slov námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť Jany Kapákovej z ochorenia spôsobeného novým koronavírusom aktuálne lieči 18 pacientov, podporu UPV potrebuje jeden z nich. "Najviac, 26, covidových pacientov sme tu mali 12. októbra, odvtedy sa situácia zlepšuje," uviedla pre TASR s tým, že zariadenie v súčasnosti eviduje aj troch pozitívnych zamestnancov. Aj v tomto prípade je podľa jej slov stav priaznivejší, keďže v uplynulom období im pre ochorenie chýbalo naraz päť pracovníkov.