Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Najvyšší súd ponechal vo väzbe 8 obvinených z policajnej akcie Stavbár

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Polícia v rámci rozsiahlej akcie obvinila 16 osôb, ktoré mali obchodovať s drogami v Bratislave a okolí.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Osem obvinených osôb z protidrogovej policajnej akcie Stavbár zostáva vo väzbe. O utorkovom rozhodnutí Najvyššieho súdu SR informovala jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.

V prípade siedmich obvinených skonštatoval Najvyšší súd okrem obavy z pokračovania v trestnej činnosti aj dôvodnú obavu z možného ovplyvňovania svedkov, čím "čiastočne vyhovel sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku".

Zároveň Najvyšší súd zamietol sťažnosť prokurátora proti nevzatiu ďalšej dvojice obvinených do väzby. "Ponechal ich na slobode a nahradil im väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka spolu s uložením primeraných obmedzení a povinností," dodala Važanová.

Polícia v rámci rozsiahlej akcie obvinila 16 osôb, ktoré mali obchodovať s drogami v Bratislave a okolí. Desať osôb bolo zadržaných. Pri domových prehliadkach zaistili policajti väčšie množstvo drog, peňažnej hotovosti a ďalších cenín.