Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

NAKA obvinila deväť osôb, hajlovali v pohostinstve v Revúcej

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov.

Revúca 30. decembra (TASR) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil z extrémizmu deväť osôb, ktoré sa ešte v septembri minulého roku zúčastnili na oslave narodenín v miestnom pohostinstve v Revúcej. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, z pohostinstva aj v jeho okolí sa okrem hlasného spevu ozývalo i hajlovanie.

Oslava narodenín sa v revúckom pohostinstve mala konať 14. septembra 2020, účastníci oslavy mali, navyše, podľa polície na tele viditeľné tetovania symbolov spájaných s nacizmom a neonacizmom. "Toto konanie svojou povahou a prejavom pohoršovalo miestnych obyvateľov, ktorí opakovane vec ohlasovali na tiesňovú linku polície," uviedol Slivka.

Polícia vo veci obvinila deväť osôb, a to z prečinov prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a prechovávania extrémistického materiálu. Obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov, za prečin prechovávania extrémistického materiálu do dvoch rokov.