Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NAKA zasahovala na Úrade Košického samosprávneho kraja

Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Košický kraj argumentuje, že trestné oznámenie môže podať ktokoľvek a orgány činné v trestnom konaní musia tieto oznámenia preveriť.

Košice 14. októbra (TASR) - Na Úrade Košického samosprávneho kraja (KSK) zasahovala vo štvrtok Národná kriminálna agentúra (NAKA). Kraj tvrdí, že polícia preveruje informácie súvisiace s podaným trestným oznámením. "Košický samosprávny kraj je plne súčinný a poskytne všetky potrebné informácie," uviedla pre TASR hovorkyňa predsedu kraja Anna Terezková.

KSK argumentuje, že trestné oznámenie môže podať ktokoľvek a orgány činné v trestnom konaní musia tieto oznámenia preveriť. "Takisto ako aj my preverujeme útoky z uplynulých dní súvisiace s hekerským atakom na počítačové siete Úradu KSK a falošné profily predsedu žiadajúce osobné údaje pod zámienkou poskytnutia finančných odmien," uviedla Terezková.

Informáciu o zásahu NAKA priniesla RTVS s tým, že má súvisieť s nákupom štyroch nových nákladných áut so špeciálnymi nadstavbami na letnú a zimnú údržbu. Polícia pre RTVS uviedla, že vyšetrovateľ NAKA vedie trestné stíhanie vo veci zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe v súvislosti s obstarávaním Správy ciest KSK.