Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Nákladný vlak sa zrazil s nákladiakom, šofér zomrel

Tragická zrážka nákladného vlaku s nákladným vozidlom si v pondelok 20. mája 2013 popoludní pri obci Nižná Myšľa (okres Košice - okolie) vyžiadala život vodiča automobilu. Foto: TASR/František Iván

Šofér auta pri náraze vypadol cez predné sklo.

Nižná Myšľa 20. mája (TASR) - Tragická zrážka nákladného vlaku s nákladným vozidlom si dnes popoludní pri obci Nižná Myšľa (okres Košice - okolie) vyžiadala život vodiča auta.

"Vozidlo Tatra 815 narazilo na železničnom priecestí do nákladného vlaku, došlo k usmrteniu vodiča," uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Mižura.

K havárii došlo pred 14.00 h. Šofér auta pri náraze vypadol cez predné sklo, na mieste zahynul. Obeťou bol podľa informácií TASR 58-ročný muž.

Tatra s nákladom štrku mala trebišovské evidenčné číslo. K nehode došlo na železničnom priecestí, keď bola uzavretá rampa a po širokorozchodnej trati prechádzal nákladný vlak smerom z Košíc do Čiernej nad Tisou. Nákladné auto išlo z kopca k priecestiu smerom na Nižnú Myšľu. Podľa svedkov sa vyhlo pred ním stojacím autám, keď prešlo do ľavého jazdného pruhu, prerazilo rampu a narazilo do vlaku. Na ceste chýba brzdná dráha, podľa možných vysvetlení autu buď zlyhali brzdy, alebo vodičovi prišlo zle, do úvahy prichádza infarkt.

Nehoda je predmetom vyšetrovania, na mieste boli ešte o 18.00 h polícia a hasiči. Pre haváriu je zablokovaná doprava na širokorozchodnej trati, ako aj miestna cesta pre vozidlá.