Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Námestie Slobody v Dolnom Kubíne zaplnili veľkonočné trhy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V Dolnom Kubíne majú veľkonočné trhy dlhú tradíciu, podľa slov manažérky kultúry sa uskutočňujú už viac 20 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok.

Dolný Kubín 21. marca (TASR) – Dolnokubínske Námestie Slobody je od pondelka (20. 3.) dejiskom dvojdňových trhov. Zamerané sú najmä na predaj veľkonočného tovaru. TASR o tom informoval Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

"Návštevníci si môžu napríklad zakúpiť veľkonočné aranžmány, výrobky z prútia, kože či medu. Taktiež nechýbajú údené výrobky či domáci chlieb, sladké a slané pečivo a zároveň si môžu pochutnať na grilovaných špecialitách," povedala manažérka kultúry Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne (MsKS) Naďa Dudášová.

V Dolnom Kubíne majú veľkonočné trhy dlhú tradíciu, podľa slov manažérky kultúry sa uskutočňujú už viac 20 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok. Počas nich sa prezentujú remeselníci z celého Slovenska. "Na veľkonočných trhoch aktuálne predáva 88 predajcov a remeselníkov s bohatým tradičným tovarom. Podujatie sa teší veľkej obľube, čo sa prejavilo aj na účasti návštevníkov," doplnila Dudášová.






msi mia