Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žilinský kraj vyhlásil súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova

So sebou mal šedý ruksak s nápisom IMC Slovakia, osobné doklady a bankomatovú kartu. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Tri najlepšie návrhy ocení kraj finančnou odmenou.

Námestovo 4. júna (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vyhlásil urbanisticko-architektonickú súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova umenia na Oravskej priehrade v Námestove. Návrhy je možné predkladať do 27. júla 2020. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Proces obnovy ostrova spustil samosprávny kraj ešte minulý rok, keď sa začalo s jeho čistením. Nasledovala renovácia chodníkov a spevnených plôch. Do ďalšej obnovy chce kraj zapojiť aj odbornú verejnosť. "Veríme, že súťaž prinesie netradičné pohľady a nové inšpirácie, ako plnohodnotne využiť priestor ostrova. Súčasťou musí byť aj návrh bezbariérového prístupu na ostrov. Tvorcom nechávame voľnú ruku pri návrhoch urbanistického, architektonického či krajinárskeho riešenia," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Súťaž bude jednokolová. Počet účastníkov nie je limitovaný. "Doručené návrhy skontrolujeme najskôr po formálnej stránke. Tie, ktoré splnia stanovené súťažné podmienky, bude ďalej hodnotiť porota pozostávajúca zo štyroch oblastí – odborná komisia, poslanecká komisia, verejnosť a komisia predsedníčky ŽSK," vysvetlila hovorkyňa.

Tri najlepšie návrhy ocení kraj finančnou odmenou.