Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje na uzávery diaľnic

Na archívnej snímke vchod do budovy Národnej diaľničnej spoločnosti. Foto: TASR - Michal Svítok

Čiastočná uzávera bude na diaľnici D1 medzi kilometrami 331 a 340 v oboch smeroch.

Bratislava 19. mája (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje na čiastočné uzávery diaľnic na západe a východe Slovenska. Niektoré dopravné obmedzenia začnú platiť od soboty (20. 5.). TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Eva Žgravčáková.

NDS upozorňuje vodičov na čiastočnú uzáveru niektorých úsekov diaľnice D2 v oboch smeroch. Dôvodom je oprava vozovky, ktorá sa bude konať v etapách. Obmedzenia začnú platiť od soboty. "Doprava bude vedená vždy vo voľnom jazdnom páse," podotkla spoločnosť.

Čiastočná uzávera bude aj na diaľnici D1 medzi kilometrami 331 a 340 v oboch smeroch. Dôvodom je obnova protikoróznej ochrany zábradlí na moste. Obmedzenie bude trvať od pondelka (22. 5.) do začiatku augusta.

Spoločnosť upozorňuje tiež na opravu vozovky v úseku diaľnice D1 Trnava - Horná Streda, v ľavom jazdnom páse v kilometroch 80,5 až 79. Obmedzenie sa týka obdobia od pondelka do 4. júna.

NDS apeluje na verejnosť, aby dbala na bezpečnosť pracovníkov a dodržiavala obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. "Najčastejším dôvodom nehôd, často aj smrteľných, je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti," upozornili diaľničiari.