Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Národné hry Špeciálnych olympiád odštartujú otváracím ceremoniálom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Národné hry sú najväčším domácim podujatím svojho druhu a súčasne najdôležitejším podujatím Špeciálnych olympiád.

Banská Bystrica 12. júna (TASR) – Otváracím ceremoniálom odštartujú v nedeľu večer na Námestí SNP v Banskej Bystrici Národné hry Špeciálnych olympiád. Na športovom podujatí sa zúčastní približne 200 športovcov s intelektuálnym znevýhodnením. TASR o tom informovala organizácia Špeciálne olympiády Slovensko.

Národné hry sú najväčším domácim podujatím svojho druhu a súčasne najdôležitejším podujatím Špeciálnych olympiád. Po otvorení hier budú športovci s intelektuálnym znevýhodnením v pondelok (13. 6.) na rôznych banskobystrických športoviskách súťažiť v šiestich disciplínach, a to v atletike, tenise, stolnom tenise, v bocci a plávaní. Novým športom aktuálneho ročníka sú kolieskové korčule.

"Na atletiku sa prihlásilo najviac športovcov, takmer 100. Pretekať sa bude na krásnom a zrenovovanom atletickom ovále VŠK Dukla Banská Bystrica. Záštitu nad hrami zobral Matej Tóth, ktorý bude aj na otváracom ceremoniáli. Takže naši športovci sa naživo stretnú s ďalším olympijským víťazom," uviedla športová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko Martina Gogolová.

V Banskej Bystrici sa Národné hry uskutočnia prvýkrát, okrem trénerov budú športovcom vypomáhať aj dobrovoľníci. "Ide o podujatie, v ktorom si zmerajú sily športovci s intelektuálnym znevýhodnením. Hoci vnímajú svet inak, túžbu vyhrávať majú rovnakú. Všetkým držím palce a želám im, aby boli úspešní nielen na športoviskách, ale aj v každodennom živote," dodal primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.