Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Následky nočných búrok v Žilinskom kraji likvidovalo vyše 30 hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali profesionálni hasiči v kraji celkom deväťkrát.

Žilina 26. júla (TASR) – Následky dažďa, vetra a búrok v Žilinskom kraji odstraňovalo od nedeľňajšej (25. 7.) noci do pondelka rána 30 profesionálnych a dvaja dobrovoľní hasiči. Nasadených bolo desať kusov techniky. TASR o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

V súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali profesionálni hasiči v kraji celkom deväťkrát, dobrovoľní hasiči zo Sučian jedenkrát. "Išlo o odstraňovanie popadaných stromov a konárov na cestách, čistenie upchatých priepustov na cestách a vpustov na streche bytového domu," dodal Kypus.


Nočná búrka zamestnala technické služby v Liptovskom Hrádku



Nočný dážď sprevádzaný vetrom a búrkami zamestnal v pondelok pracovníkov odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku. Ako informoval primátor mesta Branislav Tréger, od nástupu do práce odstraňovali niekoľko poškodených stromov, najmä v mestskej časti Dovalovo.

Vyskytli sa aj poruchy na sieti verejného osvetlenia. "Konkrétne išlo o oblasť Celín, lokalitu v okolí Ulice Fraňa Kráľa. Problémy sme mali hlásené aj z mestskej časti Dovalovo. Počas dňa odbor technických služieb poruchy na verejnom osvetlení opravil, spílili a odviezli aj poškodené stromy," povedal primátor.