Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Návrat k prezenčnému vyučovaniu sa na Zemplíne udial bezproblémovo

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Výnimka z karantény, ktorú majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR plne očkované a prekonané osoby, sa vzťahuje aj pre žiakov škôl.

Snina 10. januára (TASR) – Návrat k prezenčnej forme výučby vo vzdelávacích zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti samospráv sa v pondelok v okresných mestách na Zemplíne udial bezproblémovo. Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytli mestské úrady (MsÚ) štyroch okresných miest, výchovno-vzdelávací proces sa realizuje vo všetkých školách a triedach.

"Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Snina začali nový rok 2022 prezenčným vyučovaním vo všetkých triedach a ročníkoch," informovala Miroslava Špitaliková zo sninského MsÚ s tým, že prezenčné vyučovanie začalo v pondelok aj v mestskej základnej umeleckej škole. Čo sa týka voľnočasových aktivít a krúžkovej činnosti centra voľného času, mesto sa riadi aktuálne platným usmernením rezortu školstva a nateraz ich nerealizuje. "Čakáme na ďalšie usmernenia," doplnila.

Obdobná je situácia v Humennom, Vranove nad Topľou i Michalovciach, pričom všetky samosprávy konštatovali, že výchovno-vzdelávací proces začal v školských zariadeniach bez ohľadu na prípadné práceneschopnosti pedagogických zamestnancov.

Po predĺžených zimných prázdninách sa v pondelok opäť začalo prezenčné vyučovanie v materských, základných aj stredných školách. Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú, naďalej sa riadia školským semaforom. Pri pozitivite žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ, o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie rozhoduje regionálny hygienik.

Výnimka z karantény, ktorú majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR plne očkované a prekonané osoby, sa vzťahuje aj pre žiakov škôl. Po očkovaní alebo prekonaní sa budú môcť aj naďalej prezenčne vzdelávať.