Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Tuzemnskí návštevníci Jasnej uprednostnili pred referendom lyžovačku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Možnosť vyjadriť svoj názor v referende o ochrane detí a rodiny využilo dopoludnia popri niekoľkých tamojších obyvateľoch iba zopár návštevníkov Demänovskej Doliny s hlasovacími preukazmi.

Demänovská Dolina 7. februára (TASR) – Hoci slnkom zaliate zasnežené svahy najväčšieho slovenského lyžiarskeho strediska Jasná boli dnes od rána zaplnené nielen zahraničnými, ale i tuzemskými turistami, referendová miestnosť v horskom hoteli iba pár desiatok metrov od najbližšej zjazdovky zívala väčšinu času prázdnotou.

Možnosť vyjadriť svoj názor na položené tri otázky v referende o ochrane detí a rodiny využilo dopoludnia popri niekoľkých tamojších obyvateľoch iba zopár návštevníkov Demänovskej Doliny s hlasovacími preukazmi. Členovia miestnej referendovej komisie očakávajú podľa skúseností z volieb značný nárast záujmu v podvečerných hodinách.

„Neprišiel som do Jasnej na referendum, ale za výbornými lyžiarskymi podmienkami. Škoda, necítim potrebu zúčastniť sa tohto referenda, lebo nevidím žiadny praktický dosah tejto iniciatívy,“ skonštatoval otec mladej rodiny zo západného Slovenska. „Hlasovací preukaz som si vybavil, mám ho so sebou a určite ho využijem,“ dodal v opačnom duchu starší pán z Kysúc.

Prečítajte si aj: