Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Návštevy v nemocnici vo Veľkom Krtíši pre koronavírus obmedzili

Na archívnej snímke zdravotná sestra vchádza na oddelenie COVID-19. Foto: TASR - Michal Svítok

Veľkokrtíšska nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných troch pacientov s ochorením COVID-19. Pozitívni na toto ochorenie sú aj traja zamestnanci zdravotníckeho zariadenia vo Veľkom Krtíši.

Veľká Krtíš 11. júla (TASR) – Pandemická situácia v nemocnici vo Veľkom Krtíši sa zhoršuje, návštevy hospitalizovaných pacientov tak obmedzili. Pre TASR to v pondelok potvrdila riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová.

Pripomenula, že návštevy zatiaľ obmedzili na tri dni v týždni. Zakázané však nie sú. Veľkokrtíšska nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných troch pacientov s ochorením COVID-19. Pozitívni na toto ochorenie sú aj traja zamestnanci zdravotníckeho zariadenia vo Veľkom Krtíši. Nikto však nie je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

V niektorých nemocniciach na Slovensku platí až do odvolania zákaz návštev hospitalizovaných pacientov. Zdravotnícke zariadenia sa pre tento krok rozhodli v dôsledku nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19. Zákaz návštev aktuálne platí napríklad v nemocniciach v Komárne, Zlatých Moravciach a aj v Leviciach.