Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

NAŽIVO: Zasadnutie Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja

Pavol Frešo Foto: TASR/Martin Palkovič

Sledujte priamy prenos XVIII. pracovného zasadnutia Zastupiteľstva BSK.

Sledujte priamy prenos XVIII. pracovného zasadnutia Zastupiteľstva BSK.



Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce ekonomický rozvoj vidieckych oblastí regiónu podporiť aj dotáciami pre aktivity, ktoré majú zvýšiť podnikanie, infraštruktúru i lokálne zamestnanie. O dotačnej schéme i celkovej Stratégii rozvoja vidieka Bratislavského kraja do roku 2020 budú dnes rokovať poslanci BSK na zasadnutí krajského zastupiteľstva.

V prípade schválenia dotačnej schémy by mohli mestá a obce v kraji, mestské časti Bratislavy, ale aj neziskové a občianske organizácie, cirkvi a podnikateľské subjekty predkladať žiadosti o dotáciu do 27. mája.

Poslanci BSK budú dnes schvaľovať aj záverečný účet, podľa ktorého dosiahol kraj viac ako 1,5-miliónový prebytok v hospodárení (1.691.800 eur). Najväčšia časť kapitálových výdavkov podľa dokumentu smerovala do modernizácie a rekonštrukcie ciest (7.721.185 eur) a opráv a modernizácie školských zariadení (5.197.339 eur).

Medzi bodmi dnešného rokovania je tiež správa o činnosti kultúrnych zariadení BSK i dokument o zabezpečení sociálnych služieb v kraji.