Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

NDS: Pre sadanie mosta pri Mýtnej sa pripravuje úprava úseku R2

Na snímke novodobudovaný úsek rýchlostnej cesty R2 Mýtna v okrese Lučenec. Foto: TASR

Potrebné úpravy budú na mostných záveroch, úprava stredného deliaceho pruhu, protihlukovej steny či vozovky.

Mýtna 17. marca (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pripravuje komplexnú úpravu úseku rýchlostnej cesty R2, ktorý je pre sadanie opôr mosta pri obci Mýtna v okrese Lučenec pre motoristov uzavretý. Predmetný úsek je súčasťou novovybudovanej rýchlostnej cesty R2 medzi Mýtnou a Tomášovcami, ktorý bol sprejazdnený koncom minulého roka. NDS o tom informovala na sociálnej sieti.

"Na základe geodetických meraní samotného mosta, priestoru pred a za ním sme pripravili zoznam opatrení pre komplexnú úpravu v úseku, v ktorom došlo k sadaniu mostného a cestného telesa," uviedla NDS. Potrebné budú aj úpravy na mostných záveroch, úprava stredného deliaceho pruhu, protihlukovej steny či vozovky.

V súvislosti so vzniknutou situáciou NDS čaká na konečné rozhodnutie stavebného dozoru, ktoré má určiť jej presnú príčinu. O konkrétnych termínoch prác bude spoločnosť informovať po obdržaní harmonogramu prác od zhotoviteľa.

Rýchlostnú cestu R2 Mýtna – Tomášovce, Lovinobaňa s dĺžkou 13,5 kilometra, ktorá pozostáva z celkom 11 mostných objektov, slávnostne otvorili v druhej polovici decembra 2022. Výnimkou bol most v križovatke Mýtna, ktorý NDS ponechala pre sadanie krajných opôr mostného objektu pre dopravu uzavretý.