Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nedeľa bude vo Fiľakove patriť historickým autám a motorkám

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Miček

Organizátori majiteľom veteránov pripravia aj úlohy, v ktorých budú musieť preukázať svoje schopnosti, technické a odborné znalosti.

Fiľakovo 28. augusta (TASR) – Historickými automobilmi a motorkami sa zaplní Námestie slobody vo Fiľakove v okrese Lučenec počas podujatia Zraz veteránov, ktorého tretí ročník sa uskutoční v nedeľu 2. septembra od 10. h. TASR o podujatí informovala Andrea Illés Kósik z Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove, ktoré je jedným z organizátorov.

"Na základe registrácie vyhlásia organizátori víťaza súťaže o najstaršie auto a najstaršiu motorku a na základe hlasovania návštevníkov podujatia sa rozhodne, ktoré vozidlo je najkrajšie," uviedla riaditeľka.

Ako dodala, organizátori majiteľom veteránov pripravia aj úlohy, v ktorých budú musieť preukázať svoje schopnosti, technické a odborné znalosti. "Nebudú chýbať ani rôzne hry pre deti, zamerané na zručnosť a kreativitu, samozrejme, v súvislosti s autami a motorkami," avizovala Illés Kósik.

V rámci sprievodného programu sa na javisku predstaví skupina mažoretiek Hot Steps Mini zo Základnej školy Farská lúka. Podujatie spestrí koncert hudobnej skupiny Traditional Dixie Stompers z Lučenca. Zraz veteránov sa skončí okružnou jazdou začínajúcou okolo 14.30 h.