Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nehoda nákladného vlaku v Komárne prerušila železničnú dopravu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zranené neboli žiadne osoby.

Komárno 25. novembra (TASR) – Nehoda nákladného vlaku, ku ktorej došlo v noci zo štvrtka (24. 11.) na piatok v Komárne, prerušila železničnú dopravu. Pri mimoriadnej udalosti sa vykoľajil rušeň a dva štvorosé kotlové vozne naložené etanolom. Zranené neboli žiadne osoby. Odstránenie následkov očakávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) najskôr v priebehu soboty (26. 11.), informovala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Vlak dopravcu Railtrans International (RTI) nezastavil pri vchodovom návestidle L v polohe stoj v smere od Maďarska, prešiel na slepú odvratnú koľaj, kde prerazil zarážadlo. Poškodená zostala koľaj číslo 101, rovnako aj trolejové vedenie tejto koľaje a koľaje trate Komárno štátna hranica – Komárno. Pri nehode došlo k úniku prevádzkových kvapalín z rušňa, k úniku etanolu z vozňov nedošlo.

Mimoriadna udalosť má vplyv aj na prevádzku osobných vlakov na trati Komárno - Dunajská Streda – Bratislava, hlavná stanica. Odrieknuté boli vlaky Os 4300, Os 4302, Os 4305 bez náhrady a v úseku Nová Stráž - Komárno a späť bez náhrady vlaky Os 4371 a REX 1770. V úseku Zlatná na Ostrove - Komárno je zavedená náhradná autobusová doprava. Rovnako je uzavretá trať aj v smere Komárno - Komárno štátna hranica, čo má vplyv na nákladnú dopravu, ktorá bude musieť byť odklonená cez alternatívne hraničné priechody Rusovce - Rajka, Štúrovo - Szob.