Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Novoročné nehody si vyžiadali život dieťaťa aj 17-ročného mladíka

Nehoda/Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Polícia príčiny nehôd vyšetruje, pravdepodobne k nim však došlo po tom, čo vodiči dostali šmyk.

Záriečie 1. januára (TASR) – Sedemnásťročný mladík zomrel pri dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes nadránom v obci Záriečie v Púchovskom okrese. Automobil šoféroval 16-ročný chlapec pod vplyvom alkoholu a bez vodičského oprávnenia.

Ako TASR informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, k nehode došlo ráno o 03.45 h. Šestnásťročný mladík jazdil na automobile značky Škoda Fabia v obci Záriečie.

"Pravdepodobne dostal šmyk, odhodilo ho do oplotenia rodinného domu, obrubníka, a vzápätí do ďalšieho oplotenia. Pri dopravnej nehode utrpel smrteľné zranenie 17-ročný spolujazdec. Vodič a ďalší 19-ročný spolujazdec utrpeli ľahké zranenia,"
priblížil Kudlička.

Ako dodal, vodičovi pri dychovej skúške namerali 1,73 promile alkoholu. Dopravná nehoda je podľa hovorcu v štádiu vyšetrovania.

Pri nehode zomrelo aj päťročné dieťa a muž

Borský Mikuláš 1. januára (TASR) - Polícia vyšetruje i okolnosti tragickej dopravnej nehody, pri ktorej dnes ráno zomreli v okrese Senica dvaja ľudia.

Okolo 4. hodiny na ceste pri Borskom Mikuláši prešiel z doposiaľ nezistených príčin 32-ročný vodič Škody Octavie zo Šaštína-Stráží do protismeru, kde narazil do Volkswagenu Golf. V ňom sa viezla rodina s 5-ročným dievčatkom. Dieťa v dôsledku nárazu utrpelo vážne zranenia, ktorým podľahlo po prevoze do nemocnice.

Šofér Škody zahynul na mieste nehody. Zranení sú aj rodičia dievčatka. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Dodala, že vodičovi Škody i matke dieťaťa, ktorá viedla druhé auto, odobrali krv na zistenie prítomnosti alkoholu.