Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Zrážka dvoch áut v protismere si vyžiadala vo V. Mederi osem zranených

Ilustračné foto Foto: TASR

Traja účastníci nehody utrpeli ťažké zranenia, z nich jedna osoba zostala zakliesnená vo vozidle a po vyslobodení hasičmi ju previezla vrtuľníková záchranná služba do nemocnice.

Veľký Meder 24. marca (TASR) – Osem osôb utrpelo v sobotu 23. marca zranenia pri kolízii dvoch osobných automobilov. Okolo 20. hodiny sa zrazili na ceste medzi Veľkým Mederom a Dolným Štálom v okrese Dunajská Streda. Traja účastníci nehody utrpeli ťažké zranenia, z nich jedna osoba zostala zakliesnená vo vozidle a po vyslobodení hasičmi ju previezla vrtuľníková záchranná služba do nemocnice. TASR informovala Zuzana Farkašová z komunikačného odboru Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Podľa krajského policajného hovorcu v Trnave Michala Hanusa 21-ročný vodič Seatu zo Zemianskej Olče na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde čelne narazil do oproti prichádzajúceho Fiata s 25-ročnou vodičkou z Veľkého Medera. Následne Seat zišiel mimo cesty, kde sa prevrátil na strechu. Fiat ostal stáť na ceste.

"Pri dopravnej nehode vodič Seatu utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečby vyše šesť týždňov. Spolucestujúci, 22-ročný muž z obce Potônské Lúky, mal viacpočetné zranenie s dobou liečby vyše šesť týždňov. Ďalšia spolucestujúca zo Seatu, 23-ročná žena Zemianskej Olče, utrpela zranenia s dobou liečby vyše sedem dní. Vodička vozidla Fiat sa zo zranení bude liečiť najviac sedem dní. Jej spolucestujúci, 29-ročný muž z Veľkého Medera utrpel zranenia s dobou liečby nad šesť týždňov, ďalší spolujazdci z Fiata, 29- a 28-roční muži z Veľkého Medera utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečby do šesť týždňov. Žena (24) z tej istej obce utrpela zranenia s dobou liečby do šesť týždňov," informoval Hanus.

Vodičke Fiata alkohol v krvi nezistili, vodičovi odobrali krv na zistenie jeho požitia. Na vozidlách vznikla škoda 14.000 eur. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.