Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nelegálnu skládku pri velodróme v Prešove odstránili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ TRnava

Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až dve tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie vo veľkosti 18.980 štvorcových metrov, uvádza mesto.

Prešov 14. apríla (TASR) - Nelegálnu skládku pri velodróme v Prešove odstránili. Na svojej webovej stránke o tom informuje prešovská radnica s tým, že sa to podarilo v spolupráci s Technickými službami mesta Prešov. Obyvateľov zároveň vyzýva, aby nahlasovali nelegálne skládky.

"Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až dve tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie vo veľkosti 18.980 štvorcových metrov," uvádza mesto.

V tejto súvislosti apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali mestskú políciu na telefónnom čísle 159, prípadne to oznámili Okresnému úradu Prešov alebo mestu písomným podaním do podateľne či prostredníctvom e-mailovej adresy podatelna@presov.sk.

"V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi v priestupkovom konaní pokuta až do výšky 1500 eur a odstránenie vzniknutej nelegálnej skládky na náklady páchateľa," pripomína radnica.