Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Dräxlmaier končí s výrobou v Dunajskej Strede, o prácu príde 620 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Spoločnosť DSG Dräxlmaier prišla do Dunajskej Stredy v roku 1994. Vyrába káblové zväzky pre Audi a v súčasnosti zamestnáva 680 ľudí.

Bratislava 3. mája (TASR) – Nemecká elektrotechnická firma DSG Dräxlmaier zatvára výrobu v Dunajskej Strede. Výrobca káblových zväzkov oficiálne priznal, že do septembra 2013 postupne prepustí 620 zamestnancov. Informoval o tom dnes denník Hospodárske noviny (HN).

"Hlavným dôvodovom týchto opatrení je, že aktuálne objednávky sa končia a následné objednávky nie sú konkurencieschopné," uviedol pre HN konateľ firmy Zsolt Szabó. V marci 2013 sa tak skončí výroba súčasného modelu káblových zväzkov a nový bude firma vyrábať mimo Slovenska. Približne 5000 nových pracovných miest Nemci plánujú vytvoriť v Rumunsku a Macedónsku. Podľa Szabóa to však s ukončením výroby na Slovensku nesúvisí.

Firma nechá po odchode na Slovensku 50 až 60 expertov.

"Končíme s výrobou, avšak na Slovensku ponechávame personál technickej dokumentácie pre iné projekty a ako servis pre ostatné továrne," dodal Szabó pre denník. Prepustení podľa neho dostanú šancu pracovať vo fabrikách inde, napríklad v okolitých štátoch.

Spoločnosť DSG Dräxlmaier prišla do Dunajskej Stredy v roku 1994. Vyrába káblové zväzky pre Audi a v súčasnosti zamestnáva 680 ľudí.