Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnica Krompachy obnovila prevádzku s novým CT prístrojom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Uzavretie pôvodného CT pracoviska začiatkom mája prinieslo pre pacientov obmedzenia.

Krompachy 18. júna (TASR) - Nemocnica Krompachy obnovila po výmene CT prístroja prevádzku tohto pracoviska v skúšobnom režime, počas neho sú v nemocnici schopní v nepretržitej prevádzke vykonávať väčšinu akútnych vyšetrení. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Podľa nej nákup nového CT prístroja bol realizovaný cestou eurofondov. Cena nového prístroja je 309.333 eur bez DPH. Demontáž prístroja a stavebná rekonštrukcia v cene približne 30.000 eur sú hradené z prevádzkových prostriedkov nemocnice.

Uzavretie pôvodného CT pracoviska začiatkom mája prinieslo pre pacientov obmedzenia. „Po mesačnej odstávke pracoviska sme vyšetrili prvých pacientov na modernom prístroji vyššej kategórie, čo pre pacientov prináša výhodu skrátenia čakacej doby na vyšetrenie. Nový, modernejší prístroj umožňuje širšiu škálu vyšetrení a znamená aj nižšiu radiačnú záťaž pre pacientov,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Miroslav Kraus.

Pavliková doplnila, že na CT prístroji sa najčastejšie robia CT vyšetrenia pri úrazoch a neurologických diagnózach a mesačne sa vyšetrí okolo 350 pacientov.