Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Nemocnica má na 62 percent obsadené lôžka pre pacientov s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K dnešnému dňu evidujú 65 zamestnancov s ochorením COVID-19 a 18 zamestnancov, ktorí sú v karanténe z dôvodu pozitívneho výsledku rodinného príslušníka alebo blízkej osoby.

Prešov 28. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove má obsadené lôžka pre pacientov s ochorením COVID-19 na 62 percent. Celkovo je v nemocnici pre nich vyčlenených spolu 149 lôžok.

"V nemocnici je k dnešnému dňu hospitalizovaných 77 pacientov s ochorením COVID-19. Z nich deväť je hospitalizovaných na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny s podporou umelej pľúcnej ventilácie a traja sú na COVID jednotke intenzívnej starostlivosti. Nemocnica hospitalizovala aj ďalších 15 suspektných pacientov, u ktorých sa čaká na výsledky testov. Percentuálna obsadenosť COVID lôžok v nemocnici je k dnešnému dňu 62 percent. Pre porovnanie, k 23. decembru sa pohybovala na úrovni 64 percent," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

K dnešnému dňu evidujú 65 zamestnancov s ochorením COVID-19 a 18 zamestnancov, ktorí sú v karanténe z dôvodu pozitívneho výsledku rodinného príslušníka alebo blízkej osoby. Nemocnica mala ku koncu novembra 2572 zamestnancov.

Nemocnica podľa Cenkovej aktuálne pripravuje všetky potrebné opatrenia súvisiace s bezproblémovým priebehom očkovania proti ochoreniu COVID-19. Presný dátum začiatku očkovania zverejnia podľa jej slov neskôr.