Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica Poprad má 49 zamestnancov s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR UNLP Košice

Aj Nemocnice Poprad sa má týkať nariadenie ministerstva zdravotníctva o poskytovaní len neodkladnej zdravotnej starostlivosti.

Poprad 5. januára (TASR) – Nemocnica Poprad eviduje k utorku 49 zamestnancov s ochorením COVID-19. Pre TASR to potvrdila jej hovorkyňa Sylvia Galajda s tým, že aktuálne je v nemocnici hospitalizovaných 44 pacientov s novým koronavírusom.

„Pokiaľ ide o lôžka, máme 55 reprofilizovaných lôžok s prívodom kyslíka, šesť reprofilizovaných lôžok pre OAIM COVID, štyri reprofilizované lôžka pre JIS3 COVID,“ doplnila.

Aj Nemocnice Poprad sa má týkať nariadenie ministerstva zdravotníctva o poskytovaní len neodkladnej zdravotnej starostlivosti. „Pre narastajúci počet pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizovaných na reprofilizovaných lôžkach COVID oddelenia sme už od 10. decembra dočasne pozastavili všetky plánované a dočasne odkladné operačné výkony,“ ozrejmila Galajda.

Podľa jej ďalších slov nemocnica 18. decembra zverejnila informácie, v akých režimoch pracujú jednotlivé ambulancie a ktoré z nich museli dočasne zatvoriť. Hovorkyňa uviedla, že po celý čas nabádajú ľudí, aby si pred príchodom do nemocnice overili telefonicky, či je vhodné navštíviť ambulanciu a pokiaľ áno, aby sa objednali na presný čas a znížili tak čas pobytu v priestoroch nemocnice.