Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nemocnica v Humennom má zmodernizované detské oddelenie

V Nemocnici Andreja Leňa v Humennom 10. mája 2012 uviedli oficiálne do prevádzky zrekonštruované priestory príjmovej a ambulantnej časti detského oddelenia. Náklady stavebného projektu dosiahli hodnotu 15.000 eur. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Náklady stavebného projektu dosiahli hodnotu 15-tisíc eur.

Humenné 10. mája (TASR) - V Nemocnici Andreja Leňa v Humennom dnes uviedli oficiálne do prevádzky zrekonštruované priestory príjmovej a ambulantnej časti detského oddelenia. Náklady stavebného projektu dosiahli hodnotu 15.000 eur.

Richard Maraček, generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá humenské zdravotnícke zariadenie, dnes médiá informoval, že rekonštrukcia detského oddelenia bola jednou z tohtoročných investičných priorít v priestoroch Nemocnice Andreja Leňa.

Ako ďalej uviedol, spoločnosť Svet zdravia postupuje v rámci tohtoročnej rekonštrukcie siete nemocníc, ktoré spravuje, podľa podmienok zadefinovaných v jej investičnom pláne. "Nemocnice vyberáme podľa toho, aká je urgentnosť zmeny, záchrany či stabilizácie jednotlivých nemocničných oddelení a ako sú tieto kroky dôležité pre ten-ktorý región," podotkol Maraček.

"Prebehli tu búracie práce, urobili sa kompletne nové podlahy, vymenili sme elektroinštaláciu, rozvody kyslíka, všetky okná a vybudovali nový vstup s nájazdovou plošinou," priblížil projekt revitalizácie Detského oddelenia Nemocnice Andreja Leňa jej riaditeľ Marián Béreš. Ako dodal, zmodernizované priestory, ktoré sú oproti ich pôvodnej podobe oveľa priestrannejšie, vybavili zároveň novým nábytkom.

Jedna z najdôležitejších noviniek, ktorú so sebou priniesla v uplynulých týždňoch rekonštrukcia detského oddelenia nemocnice, je viditeľná hneď pri vstupe do jeho priestorov. "Pribudol tu po prvý raz bezbariérový prístup. Určite to uľahčí pohyb mamičkám s kočíkmi, ako aj pracovníkom rýchlej zdravotnej pomoci pri transporte pacientov na ležadle," zdôraznila primárka detského oddelenia Tatiana Macková.

V Nemocnici Andreja Leňa v Humennom 10. mája 2012 uviedli oficiálne do prevádzky zrekonštruované priestory príjmovej a ambulantnej časti detského oddelenia. Náklady stavebného projektu dosiahli hodnotu 15.000 eur.
Foto: TASR/Tomáš Doboš