Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne komplexne zrekonštruovala pavilón E

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Výsledkom rozsiahlej investície v hodnote 1,3 milióna eur je energeticky úsporná budova s energetickým certifikátom.

Komárno 14. decembra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom zrekonštruovala budovu pavilónu E. Výsledkom rozsiahlej investície v hodnote 1,3 milióna eur je energeticky úsporná budova s energetickým certifikátom, povedal predseda predstavenstva Agel a Agel SK Michal Pišoja.

Rekonštrukcia bola financovaná z tzv. reinvestície. Znamená to, že finančné prostriedky, ktoré Nitriansky samosprávny kraj získal z nájmu spoločnosti Agel, vrátil späť do zveľadenia svojho vlastného majetku, ktorým je aj táto budova. "Týmto efektívnym krokom sa samosprávnemu kraju a komárňanskej nemocnici úspešne darí zvyšovať komfort pre pacientov a personál. Nemocnica sa stáva atraktívnejšou aj z pohľadu zamestnávateľa, čo je predpoklad dostatočného personálneho vybavenia, a tým aj lepšej dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre pacientov zo spádovej oblasti," povedala ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

Vo vynovenej budove sa nachádza oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, časť gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, časť chirurgického oddelenia, chirurgická JIS aj neurologická ambulancia.

Komplexná vonkajšia rekonštrukcia pavilónu zahŕňala výmenu okien a dverí na celom objekte, zateplenie strechy a zateplenie stien s prevetrávanou fasádou. Zateplenie pavilónu predstavuje nielen tepelný štít, ale aj ochranu nosných konštrukcií. Tie chráni pred poveternostnými vplyvmi a tepelnými zmenami, čím sa predlžuje životnosť stavby.

Nemocnica v Komárne poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110.000 obyvateľov spádového územia okresu Komárno. Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytuje pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, troch jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 25 ambulanciách a ôsmich oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.