Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne modernizuje oddelenie gynekológie a pôrodníctva

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

História gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia siaha až do obdobia roku 1902.

Komárno 29. októbra (TASR) - Vo Všeobecnej nemocnici Komárno, na oddelení gynekológie a pôrodníctva, zriadia štyri nové nadštandardné izby. Modernizácia oddelenia, ktorá vyjde nemocnicu na viac ako 70.000 eur, potrvá do polovice decembra. Počas rekonštrukcie nebude zdravotná starostlivosť žiadnym zásadným spôsobom redukovaná, konštatovala pre TASR hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová.

Ako uviedla, v rámci renovácie oddelenia dôjde k vytvoreniu štyroch nových nadštandardných izieb so samostatnými hygienickými zariadeniami a kompletne novým nábytkom. Pacientky tak získajú zvýšený komfort a absolútne súkromie nielen na izbe, ale aj na chodbe oddelenia.

„K vytvoreniu ďalších nadštandardných izieb sme dospeli vzhľadom na neustály rastúci záujem o túto službu zo strany pacientok a ich rodiny. V poslednom období zisťujeme, že si čoraz viac mamičiek vyberá našu pôrodnicu, o čom svedčí aj rastúci počet pôrodov a opakované získanie titulu Najlepšia pôrodnica v Nitrianskom kraji v rámci nezávislého prieskumu Sprievodca pôrodnicami,“ povedal riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš s tým, že vedenie zariadenia nespí na vavrínoch a neustále sa snaží zlepšovať. „Preto sme sa aj pustili do rekonštrukcie a budeme sa uchádzať o titul Baby Friendly Hospital,“ prezradil. Dodal, že aj pre lekárov a ostatných zamestnancov nemocnice sa zlepšia pracovné podmienky.

História gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia siaha až do obdobia roku 1902. Oddelenie svojím vybavením zodpovedá súčasným požiadavkám kladeným na komplexnú starostlivosť o ženu a novorodenca. Poskytuje liečebnú starostlivosť všetkým ženám s gynekologickými ochoreniami, tehotným, rodičkám a šestonedieľkam. Pôrodnícka časť ponúka prípravu pre tehotné, prehliadku a poučenie pred pôrodom, aj pre otca či blízkeho príbuzného. Ďalej možnosť prítomnosti pri pôrode a zotrvania pri rodičke v samostatnom boxe pred a po pôrode. Oddelenie ponúka aj rôzne pomôcky či alternatívy, napríklad pôrodnú vaňu a ďalšie možnosti využitia pomôcok podľa potrieb rodičiek, eventuálne podľa individuálneho plánu rodičiek s odborným personálom.