Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne otvorila novú ambulanciu klinickej psychológie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Psychologička bude vykonávať konzíliá na oddeleniach, bude nápomocná pre onkologických pacientov a ich rodiny, pre mamičky po pôrode či pacientov ležiacich na oddelení dlhodobo chorých.

Komárno 9. októbra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno otvorila novú ambulanciu klinickej psychológie. Ambulancia sa nachádza v budove urgentného príjmu a poskytuje aj psychodiagnostické vyšetrenie pre deti od šesť rokov, informovala psychologička Vladimíra Némethová.

Ambulancia klinickej psychológie poskytuje rôznorodé služby zamerané na zlepšenie psychického zdravia a pohody jednotlivcov. Medzi hlavné služby, ktoré ambulancia klinickej psychológie ponúka, patrí diagnostika a hodnotenie. "Klinickí psychológovia vykonávajú diagnostické hodnotenia na identifikáciu psychických porúch, ako sú depresia, úzkosť, poruchy stravovania alebo posttraumatická stresová porucha. Tieto hodnotenia pomáhajú vytvoriť vhodný liečebný plán," skonštatovala Némethová. Psychoterapeutické stretnutia medzi klientom a klinickým psychológom slúžia na riešenie osobných problémov, zvládanie stresu, zlepšenie sebavedomia a rozvoj psychických zručností.

Psychologička bude vykonávať konzíliá na oddeleniach, bude nápomocná pre onkologických pacientov a ich rodiny, pre mamičky po pôrode či pacientov ležiacich na oddelení dlhodobo chorých. V ambulancii bude k dispozícii každý pondelok v ordinačných hodinách od 7.00 do 15.00 h. Vyšetrenia budú vedené v slovenskom aj v maďarskom jazyku.