Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne otvorila novú diabetologickú ambulanciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ambulancia diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy sa venuje hlavne diagnostike a liečbe pacientov s prediabetickým syndrómom, cukrovke 1. a 2. typu a tehotenským diabetom.

Komárno 19. januára (TASR) - Nemocnica Agel Komárno otvorila novú diabetologickú ambulanciu. Ambulancia sa nachádza v pavilóne internistických disciplín na prízemí. Nemocnica má podpísanú zmluvu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti v odbore diabetológia so zdravotnou poisťovňou Union, Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a s poisťovňou Dôvera je dohodnutý podpis zmluvy v tomto odbore v krátkom čase, následne bude poskytovať služby tejto ambulancie aj ich poistencom, informovala námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Gabriela Filkóová.

Ambulancia diabetológie a porúch látkovej premeny a výživy sa venuje hlavne diagnostike a liečbe pacientov s prediabetickým syndrómom, cukrovke 1. a 2. typu a tehotenským diabetom. Poskytuje poradenstvo v oblasti diéty a zdravého životného štýlu pri tomto ochorení, edukuje v oblasti správneho použitia diabetických pomôcok a liekov.