Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne pozastavila návštevy na lôžkových oddeleniach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Návštevy sú povolené iba k pacientom v koncovom štádiu ochorenia. Zdravotnícke zariadenia môžu naďalej navštevovať kňazi alebo duchovní u ťažko chorých a zomierajúcich pre vysluhovanie sviatostí.

Komárno 16. októbra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno pozastavila s účinnosťou od pondelka návštevy pacientov na lôžkových oddeleniach. Dôvodom je zvýšený výskyt respiračných ochorení a prevencia, informovala námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Gabriela Filkóová.

Návštevy sú povolené iba k pacientom v koncovom štádiu ochorenia. Zdravotnícke zariadenia môžu naďalej navštevovať kňazi alebo duchovní u ťažko chorých a zomierajúcich pre vysluhovanie sviatostí. Na návštevu pôrodnice môže prísť jedna sprevádzajúca osoba pri pôrode za splnenia protiepidemických opatrení.

Návštevu si musí pacient i osoby, ktorým je udelená výnimka zo zákazu návštev, dohodnúť telefonicky s ošetrujúcim lekárom alebo s primárom oddelenia, kde je pacient hospitalizovaný. Osobné veci a potreby určené pre pacientov je možné priniesť denne v čase od 14.00 do 15.00 h.