Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne sa organizačne pripravuje na nástup omikronu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za uplynulý týždeň nemocnica zaočkovala vyše 3500 záujemcov proti novému koronavírusu v štyroch očkovacích centrách, počty očkovaných prvou dávkou sa však znižujú.

Komárno 25. januára (TASR) - Nemocnica Agel Komárno sa po prechodnom zlepšení pandemickej situácie už intenzívne pripravuje na nástup variantu omikron. Aktuálne sú čísla hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v nemocnici priaznivé, zdravotnú starostlivosť poskytujú zdravotníci desiatim pacientom na štandardných kyslíkových lôžkach, ďalší štyria sú suspektní. Napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu si vyžadujú štyria pacienti. „Všetci, ktorých sme minulý týždeň prijali s novým koronavírusom na hospitalizáciu, sú neočkovaní,“ povedal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Spomedzi zamestnancov je z dôvodu nového koronavírusu práceneschopných desať ľudí, piati sú v karanténe. Postupný nábeh variantu omikron už čiastočne naznačuje PCR pozitivita testovaných, ktorá za minulý týždeň dosiahla 36 percent. „Prijali sme opatrenia organizačné, technické aj technologické, aby sme dôsledky omikronu pre nemocnicu čo najviac eliminovali. Keďže však je región pomerne dobre preočkovaný a rovnako tak aj drvivá väčšina našich zdravotníkov, verím, že štvrtá vlna rýchlo pominie,“ predpokladá riaditeľ nemocnice.

Za uplynulý týždeň nemocnica zaočkovala vyše 3500 záujemcov proti novému koronavírusu v štyroch očkovacích centrách, počty očkovaných prvou dávkou sa však znižujú. „Po zvýšenom záujme o očkovanie na začiatku tohto roka evidujeme u nezaočkovaných pokles záujmu,“ potvrdil Jaška.