Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnica v Komárne zrušila zákaz návštev pacientov

Ilustračná fotka Foto: TASR

Hospitalizovaných pacientov môžu príbuzní navštíviť od 24. marca za dodržania stanovených podmienok.

Komárno 24. marca (TASR) - Nemocnica Agel Komárno po dlhých týždňoch platnosti od piatka zrušila zákaz návštev pacientov na oddeleniach. Hospitalizovaných pacientov môžu príbuzní navštíviť od 24. marca za dodržania stanovených podmienok, informoval riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

Aktuálne povolenie návštev sa vzťahuje na všetky oddelenia s výnimkou oddelenia neonatológie a covidového oddelenia. Návštevné hodiny budú na všetkých oddeleniach v čase medzi 14.00 až 15.00 h každý deň. Nemocnica umožní, aby jeden príbuzný navštívil pacienta po dobu 15 minút s použitím respirátora a dezinfekcie rúk, špecifikoval podmienky návštev riaditeľ nemocnice. V odôvodnených prípadoch je príslušný lekár pripravený informovať oprávnené osoby o zdravotnom stave pacienta v čase od 14.00 do 14.30 h.

Počas výskytu ochorenia COVID-19 boli návštevy pacientov v komárňanskej nemocnici dlhé mesiace zakázané. Minimálny počet výnimiek nemocnica udelila pre pacientov v terminálnom štádiu ochorenia, aby sa s nimi rodinní príslušníci mohli rozlúčiť.