Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nemocnica v Kráľovskom Chlmci získala nové prístroje na diagnostiku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Projekt mal názov Prevencia onkologických ochorení v štyroch nemocniciach štyroch štátov.

Kráľovský Chlmec 14. februára (TASR) – Nemocnica v Kráľovskom Chlmci v Trebišovskom okrese zakúpením nového mamografu, ako aj kvalitného ultrazvuku zvýšila kvalitu poskytnutých vyšetrovacích postupov pri predchádzaní rakovine prsníka. Išlo o súčasť cezhraničného eurofondového projektu, ktorého realizácia sa aktuálne končí.

"Zároveň v rámci projektu došlo k rekonštrukcii rádiologického oddelenia. Nové prístroje znížia rádiologickú záťaž pre pacientov, umožnia rýchlejšiu a presnejšiu diagnostiku nádorových ochorení a zvýšia úroveň poskytovania zdravotnej starostlivosti v našom regióne," informoval v pondelok projektový manažér Gabriel Kiss.

Projekt mal názov Prevencia onkologických ochorení v štyroch nemocniciach štyroch štátov. Podporu z Európskej únie cez program cezhraničnej spolupráce ENI získali okrem Nemocnice s poliklinikou, n. o., Kráľovský Chlmec aj nemocnice v mestách Kisvárda v Maďarsku, Mižhiria na Ukrajine a Carei v Rumunsku. Celkový rozpočet 1,5-ročného projektu bol 1,035 milióna eur. Spoločnou témou bol záujem riešiť problematiku onkologických ochorení so zameraním najmä na rakovinu prsníka.