Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nemocnica v Leviciach zrekonštruovala priestory pľúcnej ambulancie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Ambulancia zabezpečuje kompletnú starostlivosť o pacientov s tuberkulózou pľúc, mimopľúcnou tuberkulózou, mykobakteriózou, s nešpecifickými chorobami dýchacieho aparátu.

Levice 23. septembra (TASR) – Nemocnica Agel Levice zrekonštruovala priestory pľúcnej ambulancie. Súčasťou kompletnej rekonštrukcie priestorov boli stavebné úpravy priestorov i inštalácia vzduchotechniky s filtrami, ktoré zachytávajú nežiaduce častice. Ambulancia pneumológie a ftizeológie mesačne ošetrí okolo 600 pacientov, k dispozícii im je každý pracovný deň, informovala námestníčka riaditeľa nemocnice pre ošetrovateľskú starostlivosť Helena Dudášová.

Ambulancia zabezpečuje kompletnú starostlivosť o pacientov s tuberkulózou pľúc, mimopľúcnou tuberkulózou, mykobakteriózou, s nešpecifickými chorobami dýchacieho aparátu. Zároveň sleduje rizikových pacientov s pľúcnymi a respiračnými ochoreniami, realizuje dispenzarizáciu a konzultácie týkajúce sa pľúcnych a respiračných ochorení. Taktiež sa zaoberá skríningom, prevenciou či diagnostikou pľúcnych a respiračných ochorení.