Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocnica v Nitre funguje aj napriek pozitívne testovaným zdravotníkom

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Pozitívne testovaných bolo sedem zdravotných sestier a jeden lekár.

Nitra 4. septembra (TASR) - Situácia vo Fakultnej nemocnici (FN) Nitra je plne pod kontrolou, v plnej prevádzke fungujú všetky oddelenia, kliniky a špecializované ambulancie. Skonštatoval to v piatok krízový štáb nemocnice po tom, čo bol koronavírus diagnostikovaný viacerým zamestnancom.

K dnešnému dňu je v nemocnici hospitalizovaných 11 pacientov s ochorením na COVID-19. Z nich je jeden napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, päť je na pracovisku JIS a ďalší piati pacienti ležia na lôžkovom oddelení infekčnej kliniky. „V tejto chvíli vieme potvrdiť osem COVID-19 pozitívnych pacientov z radov zamestnancov FN Nitra. Ide o sedem zdravotných sestier a jedného lekára, dvaja z nich majú mierne klinické príznaky, ostatní sú bezpríznakoví,“ uviedla hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Kubinec.

Ako zdôraznila, vzniknutá situácia žiadnym spôsobom neovplyvňuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti v nemocnici. „Jediné opatrenie, ktoré sme k dnešnému dňu prijali, sú obmedzené návštevy na oddeleniach našej nemocnice. Tie sú možné, ale sú posudzované individuálne po dohovore s vedúcim zamestnancom, prednostom, primárom kliniky či oddelenia. Prítomnosť otca pri pôrode je povolená,“ dodala Kubinec.