Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Rožňave otvorila nový urgentný príjem

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Náklady nemocnica spolufinancovala z eurofondov a celkovo sa vyšplhali takmer na 1,4 milióna eur.

Rožňava 29. júla (TASR) - Nemocnica v Rožňave má nový urgentný príjem. Tesne pred začiatkom pandémie nového koronavírusu začala priestory rekonštruovať, tento rok ich zariadila technológiami a mobiliárom a vo štvrtok urgent slávnostne otvorila.

„Dnes sme čiastočne zavŕšili proces modernizácie urgentných príjmov v našej sieti, čo znamená, že všetky naše štyri nemocnice v Košickom samosprávnom kraji majú nový, moderný urgent,“ uviedol Miroslav Bdžoch, klinický riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia, ktorá rožňavskú nemocnicu spravuje.

Náklady nemocnica spolufinancovala z eurofondov a celkovo sa vyšplhali takmer na 1,4 milióna eur. „Pred troma rokmi sme naše vtedajšie ambulancie ústavnej pohotovostnej služby na jednotlivých oddeleniach nahradili urgentným príjmom. Reagovali sme tak na rozhodnutie rezortu zdravotníctva, ktoré našu nemocnicu zaradilo do pevnej siete všeobecných nemocníc s urgentným príjmom prvého typu. Fungovali sme však v značne provizórnych priestoroch. Dotácia z eurofondov nám umožnila uskutočniť komplexnú prestavbu priestorov a my sme tak mohli vytvoriť urgentný príjem na oveľa vyššej kvalitatívnej úrovni,“ povedal riaditeľ rožňavskej nemocnice Dušan Suchý.

Na urgente vznikli nové, samostatné a priestranné vyšetrovne pre pacientov s internými, chirurgickými a neurologickými ochoreniami, ktoré sa kompletne vybavili medicínskymi prístrojmi. Pribudla i moderná resuscitačná miestnosť pre starostlivosť o pacientov v mimoriadne závažnom a život ohrozujúcom stave. Zvýšil sa tiež počet expektačných lôžok, kde sú pacienti pod 24-hodinovým monitoringom.