Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnica v Skalici zaviedla nový informačný systém

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Nový softvér na spracovávanie údajov sa testuje v nemocnici pilotne pre ortopedické oddelenie.

Skalica 29. novembra (TASR) - Od novembra využívajú vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica nový plánovací softvér. Informačný systém umožňuje starostlivosť o operačné nástroje na princípe evidencie využitia, ale slúži aj na objednávanie sterilizácie nástrojov a špeciálneho zdravotníckeho materiálu. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

"Plánovací softvér využívame pri evidencii materiálu, priebehu operácií a podobne. Využívať ho budú predovšetkým operačné sály, chirurgické oddelenia a oddelenie centrálnej sterilizácie. Zavedenie systému je v predstihu pred pripravenou európskou legislatívou, ktorá ho zavedie do povinnej činnosti zdravotníckych zariadení v priebehu nasledujúcich rokov," uviedol primár ortopédie Daniel Vidovič.

Súčasťou vybavenia novej technológie vo výške viac ako 13.000 eur sú nové počítače, čítacie zariadenia a tlačiarne barkódov. "Personál dotknutých oddelení pracuje pri spracovaní operačného záznamu predovšetkým s počítačom a PDA čítačkou čiarových kódov. Hlavnú výhodu pre pacientov predstavuje zvýšenie bezpečnosti a overiteľnosti informácií a materiálov pri operatíve," doplnil Vidovič.

Nový softvér na spracovávanie údajov sa testuje v nemocnici pilotne pre ortopedické oddelenie. "Informačný systém umožňuje rýchlejšie evidovať a archivovať údaje o zdravotníckych nástrojoch a vykonávaných činnostiach v operatíve aj pri ambulantnej liečbe," informovala Pavliková.