Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocnica v Zlatých Moravciach vlani zvýšila hodnotu svojho majetku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Nemocnica podľa slov riaditeľky Niny Horniakovej zmodernizovala materiálno-technické vybavenie.

Zlaté Moravce 9. januára (TASR) – Nemocnica Agel Zlaté Moravce zvýšila v minulom roku celkovú hodnotu svojho hmotného i nehmotného majetku o vyše 150.000 eur. Nemocnica podľa slov riaditeľky Niny Horniakovej zmodernizovala materiálno-technické vybavenie, postupne revitalizovala odberné miesto pre darcov krvi, priestory pre novovytvorenú jednodňovú zdravotnú starostlivosť v odbore gynekológia a zriadila nové priestory na uloženie ľudských pozostatkov. Nemocnica v rámci investičnej obnovy zakúpila zdravotnú techniku pre všetky oddelenia.

Úspechom nemocnice bolo v minulom roku podľa hodnotenia Horniakovej rozšírenie pracoviska jednodňovej zdravotnej starostlivosti a jeho zazmluvnenie zo strany zdravotných poisťovní. "S týmto krokom súvisel nárast spektra poskytovanej zdravotnej starostlivosti a operačných výkonov v odboroch gynekológia a pôrodníctvo, traumatológia aj ortopédia," povedala riaditeľka.

Zásadným míľnikom pre zlatomoravskú nemocnicu je aktuálna optimalizácia siete nemocníc a plán obnovy Ministerstva zdravotníctva SR. "Veríme, že týmito projektami budú mať zdravotnícke zariadenia v rámci Slovenska správne vytýčený smer vývoja, z poskytovania zdravotnej starostlivosti sa vylúčia prežitky a vykryštalizujú sa postupy, ktorými je potrebné sa ďalej uberať," domnieva sa Horniaková.

Plánom vedenia nemocnice na rok 2023 je predovšetkým modernizácia priestorov chirurgického oddelenia, jeho lôžkovej a dennej časti, ako aj centrálnych operačných sál. Nemocnica by chcela rozšíriť špecializovanú ambulantnú starostlivosť, jednodňovú zdravotnú starostlivosť, prípadne rozšíriť počet lôžok fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Nemocnica zároveň poskytne maximálnu súčinnosť Senior centru sv. Kataríny Handlová v pokračovaní vybudovania pracoviska domova sociálnych služieb na komunitnej úrovni v areáli nemocnice, potvrdila Horniaková.