Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnica v Z.Moravciach má pripravených 30 lôžok pre COVID pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na covidovom lôžku je momentálne hospitalizovaný jeden pacient, zo zamestnancov nemocnice nie je pozitívny na ochorenie COVID-19 nikto.

Zlaté Moravce 10. novembra (TASR) – Nemocnica v Zlatých Moravciach je v tretej fáze reprofilizácie. Pre pacientov pozitívnych alebo podozrivých na ochorenie COVID-19 má pripravených 30 lôžok.

Ako informoval krízový štáb mesta, na covidovom lôžku je momentálne hospitalizovaný jeden pacient, zo zamestnancov nemocnice nie je pozitívny na ochorenie COVID-19 nikto. "Pravidelne sa monitoruje aj situácia v zariadeniach sociálnych služieb. Momentálne je jedna zamestnankyňa v karanténe. Pri posledných testovaniach zamestnancov boli všetci negatívni. Stále platí zákaz návštev v zariadení opatrovateľskej služby," uvádza sa v správe krízového štábu.

Materské a základné školy (ZŠ) i centrum voľného času fungujú momentálne bez obmedzení, iba v ZŠ Robotnícka je jedna trieda v karanténe. "Všetky kultúrne a divadelné aktivity sú z dôvodu zhoršenej pandemickej situácie pozastavené. Konanie zrušených podujatí je presunuté na jar 2022. Adventné podujatia sú pripravené a uskutočnia sa podľa vývoja pandemickej situácie. Na Nový rok sa bude konať na Námestí Andreja Hlinku novoročný ohňostroj," uviedol krízový štáb.