Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Nemocnica v Z.Moravciach získala nové prístroje na diagnostiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Nová moderná prístrojová technika bude vyčlenená pre pacientov s ochorením COVID-19 v červenej zóne, na reprofilizovanom covidovom oddelení a na izolovanom JIS lôžku.

Zlaté Moravce 8. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Zlaté Moravce získala nové prístroje na diagnostiku v celkovej hodnote 200.000 eur. Nový pojazdný RTG prístroj a celotelový sonograf, ktoré zakúpila nemocnica v rámci projektu spolufinancovaného z fondov Európskej únie, využili v týchto dňoch prví pacienti. "Prístroje sú rýchle, presné, mobilné, takže šetríme čas pri diagnostike našich pacientov. Všetky výsledky sa automaticky prenášajú do nemocničného informačného systému a sú k dispozícii aj iným lekárom," zhodnotila ich prínos riaditeľka nemocnice Nina Horniaková.

Nová moderná prístrojová technika bude vyčlenená pre pacientov s ochorením COVID-19 v červenej zóne, na reprofilizovanom covidovom oddelení a na izolovanom JIS lôžku. "Je to nevyhnutné z dôvodu zabránenia potenciálneho prenosu ochorenia COVID-19 používaním identickej prístrojovej techniky pre neinfekčných pacientov. Vyčlenené diagnostické prístroje nám umožnia realizovať akútne vyšetrenia aj v čase, keď je potrebné realizovať časovo náročnú dezinfekciu zariadení a priestorov," povedala Horniaková.