Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nemocnice na Spiši povoľujú návštevy hospitalizovaných

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Akceptovateľným prostriedkom na prekrytie horných dýchacích ciest je respirátor FFP2 alebo FFP3 bez výdychového ventilu nasadený na nose a ústach.

Kežmarok/Krompachy 25. apríla (TASR) – Sieťové nemocnice Agel SK v Kežmarku a Krompachoch povoľujú od pondelka návštevy hospitalizovaných pacientov. Hovorkyňa súkromného poskytovateľa Martina Pavliková v tejto súvislosti informovala o viacerých pravidlách.

"Návštevníci nesmú mať príznaky ochorenia COVID-19, v zdravotníckom zariadení musia mať prekryté dýchacie cesty a maximálna doba trvania návštevy pacienta dvomi osobami súčasne je 30 minút," upozornila s tým, že povolenie návštev sa nevzťahuje na covidové oddelenia nemocníc. Akceptovateľným prostriedkom na prekrytie horných dýchacích ciest je respirátor FFP2 alebo FFP3 bez výdychového ventilu nasadený na nose a ústach.

Návštevy tiež nesmú mať ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu a liečbu či povinné prekrytie horných dýchacích ciest na verejnosti pre pozitívny test na ochorenie COVID-19.

"Ošetrujúci lekár má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy v prípade dôvodného podozrenia alebo získania informácie, že návštevník nedodržal vyššie stanovené podmienky," doplnila Pavliková.