Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nemocnice v R. Sobote a Rožňave zvolávajú pacientov na zákroky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V rámci rozšíreného hygienického štandardu bude každému hospitalizovanému pacientovi poskytnuté ochranné chirurgické rúško, ktoré bude v prípade potreby vymieňané.

Rimavská Sobota/Rožňava 20. mája (TASR) – Nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote a Rožňave zvolávajú pacientov na prehliadky či plánované zákroky, ktoré boli v uplynulých týždňoch odložené pre pandémiu nového koronavírusu. Ako vedenie siete informuje, zároveň zvýšili aj hygienický štandard zariadení.

„Epidemiologická situácia na Slovensku je dnes veľmi dobrá a v našich zariadeniach sa preto postupne vraciame k plánovaným operáciám či preventívnym prehliadkam. Naše nemocnice a polikliniky dosahovali vyšší hygienický štandard už i pred koronakrízou, a tak nás nezaskočila ani epidémia a dokázali sme pomerne rýchlo reagovať,“ uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový.

Dodal, že v rámci rozšíreného hygienického štandardu bude každému hospitalizovanému pacientovi poskytnuté ochranné chirurgické rúško, ktoré bude v prípade potreby vymieňané. Pacienti budú mať podľa neho k dispozícii tiež dezinfekciu na ruky v každej izbe a zabezpečená je zvýšená dezinfekcia priestorov.