Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Nemocnice v Šaci a Kráľovskom Chlmci podpísali memorandum o spolupráci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Košice 10. marca (TASR) - Nemocnice v košickej Šaci a Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov podpísali memorandum o partnerstve a vzájomnej spolupráci. Jeho cieľom je zabezpečenie poskytovania komplexnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov kráľovskochlmeckej nemocnice, pri ktorých je po prvotnom vyšetrení potrebná konzultácia "vyššieho" pracoviska, a to podľa dostupných špecializácií v nemocnici v Šaci. Informovala o tom vo štvrtok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica v mestskej časti Košíc patrí.

"Uvedomujeme si momentálnu situáciu s nedostatkom zdravotníckeho personálu v zdravotníckych zariadeniach a vnímame toto memorandum nielen ako pomoc z našej strany, ale aj ako šancu rozšíriť spektrum pacientov, u ktorých budeme spoločne spolupracovať pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Zároveň ponúkame aj rôzne stáže a možnosti postgraduálneho vzdelávania lekárov z nemocnice Kráľovský Chlmec na našich špičkových pracoviskách," uviedol námestník šačianskej nemocnice Maroš Varga.

Výpomoc bude realizovaná vo viacerých oblastiach. "Dohodli sme sa na spolupráci pri zabezpečení poskytovania komplexnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov Nemocnice s poliklinikou Kráľovský Chlmec v diagnostickej výpomoci – popis CT vyšetrení, vo vzájomnej konziliárnej výpomoci, konzultácie podľa dostupných špecializácií, v spolupráci pri špeciálnych typoch operačných výkonov," konštatovala riaditeľka kráľovskochlmeckej nemocnice Klára Hencelová. Pacienti budú mať podľa nej zároveň možnosť využiť aj odborné pracoviská, ktorými táto nemocnica nedisponuje.